17 sep 2018 - JOC – Jazz Factory - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

JOC – Jazz Factory

Nieuwe muziek speciaal gecomponeerd voor het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. ‘De beste, meest veelzijdige en meest swingende bigband van Nederland’ (AD).

Kom naar de kraamkamer van een eersteklas jazzorkest en laat je verrassen door fascinerende klanken en nieuwe benaderingen van bigband-jazz. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw o.l.v. Rob Horsting presenteert een programma vol nieuwe muziek die in de afgelopen periode voor het orkest is geschreven. In de serie JOC Jazz Factory hoor je nieuwe composities van bandleden en van componisten en jazzmusici waarmee het orkest regelmatig samenwerkt.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw heeft bijna 17 jaar lang (twee)maandelijks opgetreden in het BIMHUIS. In concerten met uiteenlopende solisten van Misha Mengelberg tot Chris Potter en van Wolter Wierbos tot Tom Harrell heeft het orkest zich ontwikkeld tot vaste waarde in de jazzprogrammering van het Concertgebouw en werd ‘headliner’ op vele internationale podia en festivals. In 2010 won het de Edison voor het album Blues for the Date, dat door All About Jazz werd uitgeroepen tot beste ‘large ensemble album’ van dat jaar. Het orkest werkte met grootheden uit de jazz als Chick Corea, Branford Marsalis, Toots Thielemans, Roy Hargrove, Christian Scott en José James.