BIMHUIS Amsterdam03 mei 2018 - Jim Black’s Malamute - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Jim Black’s Malamute

Nieuwe elektrische band onder leiding van drummer Jim Black uit New York. ‘Grizzly EFX ride above Black’s forceful attack, tempered by whispery sax articulations’ (All About Jazz).

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio

Rusteloos, beweeglijk, maar met een duidelijke koers: zo omschrijft men de ‘malamute’, de sledehond uit Alaska, en het geldt ook voor de gelijknamige band uit New York. De vier musici zijn niet vast te pinnen op een genre en scheppen samen een unieke stijl met schijnbaar onverenigbare elementen: warmbloedige tenorsax, springerige keyboards en stuwende bas-en drumgrooves.

Drummer Jim Black verlegt voortdurend de grenzen van jazz en rock en speelde in zeer diverse bands als Human Feel (met o.a. Kurt Rosenwinkel), Bloodcount (met Tim Berne) en Tiny Bell Trio (met Dave Douglas). Malamute richtte hij op om samen te kunnen werken met de IJslandse jazzsaxofonist Óskar Guðjónsson. Elias Stemeseder speelt keyboards en Chris Tordini elektrische bas.

‘Jim Black maakt van veranderlijkheid een spectaculaire belevenis. Hoe hij bij bijna elke slag varieert en toch het dwingende van een groove weet te realiseren, is fenomenaal. De Oostenrijkse toetsenist Elias Stemeseder was eerder al in Blacks trio van de partij. Zijn duistere, rafelige en tastende partijen zijn haast het absolute tegenbeeld van hoe saxofonist Óskar Gudjónsson speelt. De IJslander is juist puur op melodie en een betoverende klank gericht. Een beetje geknepen om extra emotionele lading aan te brengen en daarmee een baken van rust binnen deze uiterst fantasievolle muziek’ (Jazzmozaïek).

 

Óskar Guðjónsson tenorsax, Elias Stemeseder keyboards, Chris Tordini bas, Jim Black drums/sampler

Facebook event

Extra informatie

Lees hier de blog van Vera Vingerhoeds over Jim Black.