Menu

Jeroen van Vliet Moon Trio

Akoestisch trio omarmt elektronische effecten, groove en schoonheid in eenvoud. ‘Maanmannen die Alice naar haar Wonderland vergezellen’ (JazzNu).

In het Moon Trio van pianist Jeroen van Vliet draait alles om de kracht van de eenvoud. Akoestische piano, contrabas en drums komen tot hun volle recht dankzij kernachtige composities en subtiel gebruik van elektronische effecten. De basis is de onmiskenbare groove van bassist Cord Heineking en drummer Mark Schilders.

Jeroen van Vliet staat bekend als ‘een van de meest lyrische jazzpianisten van Nederland’ (de Volkskrant), een ‘meester van de nuance’ (Trouw) en een toonkunstenaar die een sterk gevoel voor melodie en harmonie combineert met avontuur en experiment. Hij maakte naam in de band van saxofonist Paul van Kemenade en speelde met Fender Rhodes een onderscheidende rol in Eric Vloeimans’ Gatecrash en Kytecrash. In 2014 won hij de Buma Boy Edgar Prijs.

‘Jeroen van Vliet, Cord Heineking en Mark Schilders zijn Maanmannen die Alice naar haar Wonderland vergezellen. Waar ze niet in contact komen met een pratend konijn, maar hun eigen weg zoeken en vinden’ (JazzNu).

Jeroen van Vliet piano/effecten, Cord Heineking bas/baritongitaar/effecten, Mark Schilders drums/effecten