Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Jeremy Pelt Quintet

Niemand kan om Jeremy Pelt heen als het gaat om heldhaftig, magistraal trompetspel. De meervoudige Downbeat Critics Poll-winnaar zette al vaker het BIMHUIS op zijn kop.

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio

Op zijn nieuwe album The Artist (februari 2019) duikt de befaamde Amerikaanse trompettist en componist in de nalatenschap van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin. In de vijfdelige Rodin Suite reageert hij op de sculpturen en het leven van de kunstenaar, nadrukkelijk vanuit het heden, met een ensemble dat een eindeloos palet aan klanken ter beschikking heeft.

Jeremy Pelt heeft zich ontwikkeld tot een van de grote trompettisten van deze tijd, met een machtig geluid dat vergelijkingen oproept met legendes als Freddie Hubbard en Lee Morgan. Hij maakte naam in grote ensembles als Mingus Big Band, Roy Hargrove Big Band en The Village Vanguard Orchestra. In zijn eigen bands laat hij elke stijl eigentijds klinken, van swing en bop tot rock- en souljazz.

‘Fireworks ignite from Pelt’s trumpet improvisations’ (Downbeat).

‘One of the few trumpet players that can mix with the traditional or future, Jeremy Pelt is making an impressive catalogue’ (Jazz Weekly).

Jeremy Pelt trompet, Victor Gould piano, Vicente Archer bas, Chien Chien Lu vibrafoon/marimba, Allan Mednard drums