04 feb 2021 - Jef Neve - BIMHUIS Amsterdam
Menu

VIA BELGICA

Jef Neve

Vlaamse sterpianist brengt blazers uit jazz en klassiek samen voor nieuwe muziek van zijn album Mysterium. ‘Zijn composities bevatten ontladingen met sublieme uitwerkingen’ (NRC).

Dit concert wordt verplaatst naar de herfst van ’21. Had je al een ticket? Die blijft gewoon geldig, daar heb je van ons een mail over gekregen. Geen mail gehad? Stuur ons een mail

Jef Neve heeft behoefte aan mysterie, juist in het tijdperk waarin data zo direct beschikbaar zijn: ‘De kracht van een zoektocht naar waarachtigheid, het kinderlijk plezier van de acceptatie dat ik het niet begrijp’, aldus de pianist, wiens album Mysterium dit voorjaar verschijnt. Met deze nieuwe muziek sleept hij de luisteraar mee in een fantasievolle geluidswereld. In de zevenkoppige band zijn belangrijke rollen weggelegd voor de Nederlandse trompettist Teus Nobel en de Deense contrabassist Jasper Høiby (Phronesis).

‘Voor de instrumentatie heb ik me laten inspireren door de massieve klank van drie tenorsaxen, die zowel agressief als zalvend, improviserend als klassiek kunnen klinken. Ik vul ze aan met de trompet en bastrombone, twee uitersten. De klank van piano en contrabas zijn me sinds het begin vertrouwd, en vormen de structuur waarop ik de composities heb gebouwd.’

De Belgische pianist Jef Neve maakt zo snel furore dat hij nu al in één adem genoemd wordt met zijn wereldberoemde landgenoten in de jazz, mondharmonicaspeler Toots Thielemans en gitarist Philip Catherine.

‘Neve kan weelderige melodieën schrijven die gaandeweg helemaal openbreken. Eigenlijk zijn al zijn composities rijk aan bombastische ontladingen, maar er zijn ook rustpunten met kleine improvisaties. Jazz en klassieke muziek zijn voor de pianist van gelijke waarde’ (NRC Handelsblad).

Via Belgica

 

 

Let op: dit concert is verzet van 24 mei 2020. Eerder gekochte tickets blijven geldig.

Teus Nobel trompet, Nicolas Kummert, Bruno Van der Haegen, Andy Dhondt saxofoons, Pieter Kindt bastrombone, Jef Neve piano, Jasper Hoiby bas


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
do 4 februari 2021
Jef Neve