02 jan 2021 - Jazzfest Minifest - BIMHUIS Amsterdam
Menu

BIMHUIS TV LIVE

Jazzfest Minifest

Volg de livestream! Hoopvolle vooruitblik op een nieuwe editie van JazzFest Amsterdam in de vorm van een driedelig mini-festival met zowel klinkende namen als nieuwsgierig makend talent.

Jazzfest Amsterdam, ‘ongetwijfeld het beste jazzfestival van Amsterdam’ (het Parool) staat bekend om bijzondere nieuwe combinaties van jonge talenten en gevestigde namen uit verschillende stromingen. In afwachting van een nieuwe editie presenteert het BIMHUIS een flitsend mini-festival, waarin drie optredens de revue passeren.

‘More or less serious’ heet het solo-optreden van ICP-kernlid Ernst Glerum op piano en contrabas. Eenvoud, eigenheid en liefde voor jazz kenmerken zijn composities, die hij illustreert met eigen video’s en tekeningen. Daarbij geeft hij een inkijkje geeft in zijn persoonlijke wereld.

Een gitarist uit het noorden van Denemarken en een hoboïste uit het zuiden van Spanje: dat gaat wonderwel samen. Beiden komen namelijk uit kleine dorpjes en hechte muzikale gezinnen. Teis Semey speelde eerder in het BIMHUIS met zijn internationale band, waarmee hij dit jaar het kleurrijke album Throw Stones uitbracht. Maripepa Contraras daagt de vooroordelen over de hobo uit: ze is weliswaar klassiek geschoold, maar haar Spaanse achtergrond en haar voorliefde voor Braziliaanse muziek en jazz zijn net zo aanwezig in haar spel.

Jasper Blom, Sean Fasciani en Felix Schlarmann spelen in een jazzbezetting met sax, bas en drums uitsluitend composities van Stevie Wonder. Met WonderYears brengen zij een ode aan een van de meest creatieve songwriters van de twintigste eeuw, die een plek in het collectieve geheugen veroverde met aanstekelijke hits en legendarische albums. Veel van zijn melodieën blijken perfect geschikt te zijn voor jazzimprovisaties.

Deze show wordt live gestreamd op BIMHUIS TV en is te volgen op YouTube en Facebook.

Ernst Glerum piano/bas

Teis Semey gitaar, Maripepa Contreras hobo

WonderYears
Jasper Blom tenorsax, Sean Fascani bas, Felix Schlarmann drums