Menu

Jazz Orchestra of the Concertgebouw: Millennials

Superbigband speelt muziek van millennials als Reinier Baas, Ben van Gelder en Maartje Meijer. Wat is de visie van deze jazz influencers op de bigbandmuziek van nu en de toekomst?

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, ‘de beste, meest veelzijdige en meest swingende bigband van Nederland’ (AD) speelt composities van Nederlandse jazz millennials: jonge, prominente musici die al eerder met de bigband samenspeelden, maar nu gevraagd zijn om een eigen compositie te schrijven – zonder zelf mee te spelen. Met onder andere Reinier Baas, Joris Roelofs, Ben van Gelder, Maartje Meijer, Morris Kliphuis en Lars Dietrich.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw treedt al jaren regelmatig op in het BIMHUIS. Met concerten met uiteenlopende solisten van Misha Mengelberg tot Chris Potter en van Wolter Wierbos tot Tom Harrell heeft het orkest zich ontwikkeld tot vaste waarde in de jazzprogrammering van het Concertgebouw en werd het ‘headliner’ op vele internationale podia en festivals. Het orkest werkte ook met grootheden als Chick Corea, Branford Marsalis, Toots Thielemans, Roy Hargrove, Christian Scott en José James. Voor het laatste album Crosscroads ontving het Jazz Orchestra of the Concertgebouw lovende recensies én de Edison.

‘Soepel en gloedvol ronkend Jazz Orchestra.’**** (NRC over Crossroads)

Jasper van Damme, Jorg Kaaij, Simon Rigter, Sjoerd Dijkhuizen, Juan Martinez, sax, Erik Veldkamp, Ruud Breuls, Jan van Duikeren, Angelo Verploegen, trumpet, Jan Oosting, Ilja Reijngoud, Bert Boeren, Martin van den Berg, trombone, Martijn van Iterson gitaar, Rob van Bavel piano, Frans van Geest bas, Marcel Serierse drums, Rob Horsting arrangementen

Peter Beets wordt tijdens dit concert vervangen door Rob van Bavel