Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Jazz Orchestra of the Concertgebouw: Millennials

Superbigband speelt muziek van millennials als Reinier Baas, Ben van Gelder en Maartje Meijer. Wat is de visie van deze jazz influencers op de bigbandmuziek van nu en de toekomst?

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, ‘de beste, meest veelzijdige en meest swingende bigband van Nederland’ (AD) speelt composities van Nederlandse jazz millennials: jonge, prominente musici die al eerder met de bigband samenspeelden, maar nu gevraagd zijn om een eigen compositie te schrijven – zonder zelf mee te spelen. Met onder andere Reinier Baas, Joris Roelofs, Ben van Gelder, Simin Tander, Maartje Meijer, Morris Kliphuis en Lars Dietrich.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw treedt al jaren regelmatig op in het BIMHUIS. Met concerten met uiteenlopende solisten van Misha Mengelberg tot Chris Potter en van Wolter Wierbos tot Tom Harrell heeft het orkest zich ontwikkeld tot vaste waarde in de jazzprogrammering van het Concertgebouw en werd het ‘headliner’ op vele internationale podia en festivals. Het orkest werkte ook met grootheden als Chick Corea, Branford Marsalis, Toots Thielemans, Roy Hargrove, Christian Scott en José James. Voor het laatste album Crosscroads ontving het Jazz Orchestra of the Concertgebouw lovende recensies én de Edison.

‘Soepel en gloedvol ronkend Jazz Orchestra.’**** (NRC over Crossroads)

Marco Kegel, Jorg Kaaij, Simon Rigter, Sjoerd Dijkhuizen, Juan Martinez, sax, Wim Both, Erik Veldkamp, Ruud Breuls, Jan van Duikeren trumpet, Jan Oosting, Ilja Reijngoud, Bert Boeren, Martin van den Berg, trombone, Martijn van Iterson gitaar, Peter Beets piano, Frans van Geest bas, Martijn Vink drums, Rob Horsting arrangementen

Simin Tander vocalen


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
ma 30 september 2019
Jazz Orchestra of the Concertgebouw: Millennials
tickets