Menu

Tribute to Roy Hargrove

Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Guests

De grote jazztrompettist Roy Hargrove, die in november overleed, wordt geëerd door ‘de beste, meest veelzijdige bigband van Nederland’ (AD), met speciale gasten.

Het ging als een schok door de muziekwereld en haalde alle headlines: het overlijden van Roy Hargrove op 49-jarige leeftijd. De Amerikaanse trompettist maakte in het BIMHUIS al vele malen duidelijk waarom hij op jazzgebied een van de groten der aarde was, met magistrale solo’s, ‘altijd op zoek naar de perfecte zilveren noot’ (NRC). Ook drukte hij zijn stempel op hitalbums van pop-, soul- en hiphopsterren als Erykah Badu, D’Angelo en John Mayer.

Als eerbetoon geeft het toonaangevende Jazz Orchestra of the Concertgebouw een speciaal concert in het BIMHUIS met vier grote namen uit Nederland die een speciale band hebben met Roy en zijn muziek: saxofonisten Benjamin Herman en Floriaan Wempe, gitarist Jesse van Ruller en pianist Ramón Valle.

‘Met Nederland had Roy Hargrove een speciale band. Al op zijn zeventiende debuteerde hij op het North Sea Jazz. Badend in het zweet, zijn blik op oneindig, jammend met wie dan ook tot in de vroege uurtjes. Waren de festivalavonden voorbij, dan begon het voor de Amerikaanse jazztrompettist Roy Hargrove pas. Op de legendarische nachtelijke jamsessies in het artiestenhotel van het North Sea Jazz speelde hij altijd tot het licht werd. Het was een eindeloze zoektocht naar de perfect zilveren noot’ (NRC Handelsblad).

‘Ik wil mensen raken, ze iets meegeven. Jazz is naakte muziek. Los van versierselen, afleiding en gimmicks. Het is akoestische muziek, wat het moeilijker maakt om uit het licht te stappen en iemand bij de strot te grijpen’ (Roy Hargrove).

Rob Horsting dirigent
Benjamin Herman altsaxofoon / solist
Jesse van Ruller gitaar / solist
Ramon Valle pianist / solist
Floriaan Wempe tenorsaxofonist / solist
Fleurine vocals

Marco Kegel lead altsaxofoon, Jorg Kaaij altsaxofoon, Simon Rigter tenorsaxofoon, Sjoerd Dijkhuizen tenorsaxofoon, Juan Martinez baritonsaxofoon, Erik Veldkamp lead trompet, Sander Zweerink trompet, Ruud Breuls trompet, Angelo Verploegen trompet, Jan Oosting lead trombone, Ilja Reijngoud trombone, Bert Boeren trombone, Martin van den Berg bastrombone, Martijn van Iterson gitaar, Peter Beets piano, Steve Zwanink bas, Martijn Vink drums
Presentatie: Kees van Boven

After

DJ Philippona