Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Jazz Orchestra of the Concertgebouw + Francien van Tuinen & Tineke Postma

Twee ‘leading ladies’ van de Nederlandse jazz treden op met ‘de beste, meest veelzijdige en meest swingende bigband van Nederland’ (AD).

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC), ‘één van de kroonjuwelen van de Nederlandse muziek’ (Jazzenzo), verwelkomt twee speciale gasten die zich bewezen hebben als uitmuntende solisten én componisten: zangeres Francien van Tuinen en saxofoniste Tineke Postma.

Francien van Tuinen geldt als een van de beste zangeressen van Nederland. Sinds ze het Nederlands Jazz Vocalisten Concours won werkt ze aan een veelzijdig oeuvre. Zo bevat haar album Countrified eigen songs, maar weidde ze ook een album aan de ‘cool voice’ van Rita Reys en schreef ze teksten op klassieke muziek voor het album Muzyka. ‘Ze weet wat intonatie en swing is, en haar lichte stem klinkt in alle registers aangenaam krachtig’ (de Volkskrant). ‘Met lef vooruit gaan, dat kenmerkt haar manier van zingen’ (NRC).

Alt- en sopraansaxofoniste Tineke Postma werd al in een vroeg stadium opgemerkt door een aantal gezichtsbepalende muzikanten uit New York, wat leidde tot samenwerking met sterren als Terri Lyne Carrington, Wayne Shorter en Esperanza Spalding. Grote hoogte bereikte ze met het album Sonic Halo, een samenwerking met haar mentor, ‘Blue Note recording artist’ Greg Osby. ‘Buitengewoon heldere, melodieuze solo’s. Postma meent echt wat ze speelt’ (de Volkskrant). ‘It’s been a treat to watch gifted Dutch saxophonist Tineke Postma mature over the past decade’ (Downbeat

JAZZ ORCHESTRA OF THE CONCERTGEBOUW + FRANCIEN VAN TUINEN + TINEKE POSTMA


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
vr 21 juni 2019
Jazz Orchestra of the Concertgebouw + Francien van Tuinen & Tineke Postma
tickets