Menu

ALBUMPRESENTATIE: THE JAZZ INFLUENCERS

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

‘De beste, meest veelzijdige en meest swingende bigband van Nederland’ (AD) speelt composities van jonge Nederlandse jazz influencers.

Op het album The Jazz Influencers speelt The Jazz Orchestra of the Concertgebouw muziek van een nieuwe generatie. Wat is de visie van jonge musici op de bigbandmuziek van nu en de toekomst?

Afgelopen zomer nodigde het orkest jonge, prominente jazzmusici uit om nieuwe composities te leveren. Bekende namen Reinier Baas, Joris Roelofs, Tineke Postma, Ben van Gelder, Simin Tander, Maartje Meijer, Gideon van Gelder, Maarten Hoogenhuis, Morris Kliphuis en Lars Dietrich nemen hedendaagse bigbandmuziek onder de loep en brengen het naar de toekomst. Dirigent Rob Horsting werkte de uiteenlopende stukken uit tot nieuwe arrangementen die te horen zijn op het nieuwe album The Jazz Influencers.

The Jazz Orchestra of the Concertgebouw won meerdere Edison Awards, waaronder die voor het album Crossroads. Het orkest speelt regelmatig samen met solisten van wereldklasse, onder wie Chick Corea, Christian Scott en Dr. Lonnie Smith. Het orkest zet sinds 1999 bigbandmuziek op de kaart, met concerten over de hele wereld en programma’s ter viering van het Nederlands jazzerfgoed.

‘Soepel en gloedvol ronkend Jazz Orchestra, ****’ (NRC over het album Crossroads).