BIMHUIS Amsterdam10 feb 2018 - Jasper Blom Quartet & Nils Wogram - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Jasper Blom Quartet & Nils Wogram

‘Een van de fijnste jazzbands van het land’ (de Volkskrant) speelt samen met de Duitse musicus Nils Wogram, voor wie de trombone geen beperkingen kent.

Dit concert wordt aanbevolen door:
FEB 2018 Ben van Gelder

Het Jasper Blom Quartet werkt regelmatig samen met bijzondere gastsolisten uit de Europese jazz. Na projecten met Marco Tamburini en Bert Joris is nu de beurt aan Nils Wogram. ‘Zowel zijn techniek als zijn muzikale denken hebben een souplesse die je zelden hoort’, schrijft de Volkskrant over de trombonist uit Berlijn, die tot de beste improviserende musici ter wereld gerekend wordt. Met bands als Root 70 en Nostalgia verbindt hij jazz met de rock- en dance-underground.

Jasper Blom wordt geroemd als een bijzonder wendbare tenorsaxofonist en componist, die open staat voor eigentijdse funk en jazz en tegelijk durft te experimenteren met bijvoorbeeld muziek uit de middeleeuwen of de 19e eeuw. Al meer dan 10 jaar leidt hij zijn all-starkwartet met Jesse van Ruller, Frans van der Hoeven en Martijn Vink.

Jasper Blom tenorsax, Jesse van Ruller gitaar, Frans van der Hoeven bas, Martijn Vink drums, Nils Wogram trombone

Facebook event

Extra informatie

Na het concert, rond 23:00, gratis toegang: ROUGH DIAMONDS ROUND MIDNIGHT TOMMASO PERAZZO TRIO

Energiek akoestisch trio met grote talenten van het Conservatorium van Amsterdam, ieder met hun eigen invloeden, van traditionele swing en blues tot moderne jazzpiano.

Genua, Athene, Napels: uit deze Zuid-Europese steden komen deze drie jonge talenten. Pianist Tommaso Perazzo vormde zijn trio met contrabassist Kimon Karoutzos en drummer Marcello Cardillo op het Conservatorium van Amsterdam. De diverse benaderingen van de musici, van traditioneel tot modern, zijn terug te horen in hun interpretaties van standards en eigen composities. Het Tommaso Perazzo Trio treedt op in het kader van de Rough Diamonds Series.

LINE UP:

Tommaso Perazzo piano, Kimon Karoutzos bas, Marcello Cardillo drums