Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Jaimeo Brown Transcendence

De Amerikaanse drummer/componist Jaimeo Brown mixt jazzbreaks met gospel- en bluessamples tot intense, sociaal bewogen muziek. ‘Simultaneously calming and challenging, dramatic and inspiring’ (****½, Downbeat).

Drummer/componist Jaimeo Brown won de Jazz FM Awards 2017 in de categorie Innovation of the Year dankzij zijn vernieuwende mengvorm van jazz, eigentijdse beats en historische opnames. Samples van Afro-Amerikaanse arbeiders, mijnwerkers en gevangenen vormen de basis voor de intense, gospel-achtige muziek op het album Work Songs, waarmee Brown in de voetsporen treedt van sociaal bewogen jazzlegendes als John Coltrane en Max Roach.

Jaimeo Brown begon zijn carrière in de Charles Mingus Big Band en werkte samen met talloze jazzmusici, onder wie Wynton Marsalis, Pharoah Sanders en David Murray. Daarnaast werkte hij met toonaangevende artiesten uit de pop, r&b, house en hiphop, zoals Stevie Wonder, Q-Tip en Carl Craig. De in New York gevestigde drummer treedt in het BIMHUIS op met saxofonist Jaleel Shaw en met gitarist/producer Chris Sholar, die een Grammy won voor zijn werk op het album Watch the Throne van Kanye West & Jay-Z en die samenwerkte met Beyoncé, Robert Glasper en D’Angelo.

‘Work Songs is the confirmation of Brown’s potential of becoming one of the great jazz conceptualists of his generation’ (Downbeat, ****½-recensie).

Jaleel Shaw altsax, Chris Sholar gitaar, Jaimeo Brown drums

Facebook event

Extra informatie

Lees de blog van Vera Vingerhoeds over Jaimeo Brown.