16 mei 2019 - Itamar Borochov Quartet - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Itamar Borochov Quartet

Deze rijzende ster uit Brooklyn zingt met zijn trompet en brengt zo allerlei spirituele tradities samen, van Arabische tot Sefardische muziek uit zijn geboorteland Israël.

Trompettist Itamar Borochov behoort tot de nieuwe generatie Israëlische jazzmusici die voor opschudding zorgt in New York. Hij groeide op in Jaffa, smeltkroes van Joodse, Arabische en Christelijke culturen. Zijn muzikale invloeden zijn al even divers, van Edith Piaf tot Weather Report en van Prince tot Nusrat Fatah Ali Khan, en in zijn volle trompetklank is te horen dat hij goed naar zangers heeft geluisterd. De basis blijft de muziek uit zijn jeugd, de muziek uit de synagoge. Zoals John Coltrane en Lee Morgan ooit teruggrepen naar de gospel vanuit de jazz, zo voelt Itamar Borochov zich aangetrokken tot de eeuwenoude Sefardische spirituele traditie.

‘Het zijn vooral de composities met oosterse en Arabische invloeden die voor leven in de brouwerij zorgen. Borochov weet enkele fantastische melodieën uit zijn hoed te toveren’ (Enola.be).

‘A unique hybrid of the Middle East and Brooklyn, compelling technique and delicate lyricism’ (Downbeat).

Itamar Borochov trompet, Rob Clearfield piano, Cedric Raymond bas, Daniel Dor drums