Menu

Seizoensopening

Ikarai – Muhammad

Het podium wordt omgebouwd tot boksring voor ensemble Ikarai in een spannende voorstelling over bokslegende Muhammad Ali, met jazztrio, klassieke strijkers, audiosamples en energieke improvisaties.

Dit concert wordt aanbevolen door: SEP 2018 CAMIEL JANSEN

Het verhaal van Muhammad Ali en zijn bokswedstrijd tegen George Foreman, de ‘rumble in the jungle’ die de wereld in zijn greep hield, wordt op muziek gezet door Ikarai, in een ware symbiose van klassieke muziek, jazz en improvisatie. Het ensemble komt samen op een podium dat omgetoverd is tot boksring in een avond vol herinneringen, speeches en gedichten van de bokser die nog altijd ‘The Greatest’ wordt genoemd.

Het jonge ensemble Ikarai bestaat uit viool, altviool, cello, contrabas, piano en drums: een strijkersensemble met een jazztrio erin. Oprichters Julian Schneemann en Camiel Jansen spelen én componeren beiden voor het ensemble, waarbij ze het gat dichten dat ontstaan is tussen klassieke muziek en improvisatie, tussen componist en uitvoerend musicus.

 Tessel Hersbach viool, Yanna Pelser altviool, Bence Huszar cello, Julian Schneemann piano, Camiel Jansen bas/compositie, Jeroen Batterink drums

Facebook event

Extra informatie

Voor CJP geldt een extra korting van € 6. Klik op de ticketbutton en voer je CJP-nummer in.