BIMHUIS Amsterdam24 mrt 2018 - I Compani / Reeds & Deeds - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

I Compani / Reeds & Deeds

I COMPANI À PARIS
REEDS & DEEDS, THE MUSIC OF ROLAND KIRK

Jazz- en filmmuziekensemble I Compani brengt een ode aan Parijs, met muziek, poëzie en beelden op het witte doek. Dubbelconcert met Reeds & Deeds, the music of Roland Kirk.

I Compani à Paris is een fotofilmconcert gewijd aan de stad van de liefde, Parijs. Met onder meer jazz, filmmuziek en circusmuziek begeleidt het ensemble I Compani fotografie van vroeger tot nu, geprojecteerd op het witte doek. Werk van bekende fotografen uit binnen- en buitenland komt voorbij, bijvoorbeeld van de Nijmeegse fotograaf Flip Franssen. Voor het eerst worden de bijzondere ‘reiskiekjes’ van bandleider en saxofonist Bo van de Graaf openbaar gemaakt en er is poëzie van o.a. Remco Campert. Van de Graaf en contrabassist Arjen Gorter maken ook deel uit van Reeds & Deeds, dat de tweede helft van dit dubbelconcert verzorgt.

Reeds & Deeds begon als een eenmalige happening rondom de muziek van Rahsaan Roland Kirk, de opvallende multi-instrumentalist uit de jaren ’60 en ’70. Naast een gedreven en inventief improvisator (zo bespeelde hij meerdere saxofoons tegelijk) was Kirk ook een begenadigd componist van pakkende thema’s. De leden van Reeds & Deeds maakten deel uit van onder meer Willem Breuker Kollektief en Bik Bent Braam. De bandnaam is ontleend aan het gelijknamige album van Kirk uit 1963.

I COMPANI À PARIS:
Bo van de Graaf sopraan-/alt-/tenorsax, Leo Bouwmeester piano, Gert Wantenaar bandoneon/accordeon, Friedmar Hitzer viool, Arjen Gorter bas, Rob Verdurmen drums, Martijn Grootendorst beeld

REEDS & DEEDS, THE MUSIC OF ROLAND KIRK:
Alex Coke tenorsax/fluit, Bo van de Graaf sopraan-/alt-/tenorsax, Frans Vermeerssen sopraan-/tenorsax, Michiel Braam piano, Arjen Gorter bas, Makki van Engelen drums

Facebook event

After

Na afloop DJ Alviz in het café