Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Gurls

Drie sterspelers uit Noorwegen, pakkende songs en een unieke akoestische bezetting: Roohey Taalah (zang), Hanna Paulsberg (sax) en Ellen Andrea Wang (contrabas, zang).

Run, Boy Run, heet het debuutalbum van het eigenzinnige trio Gurls, een speelse verzameling songs vol humor en ironie waarin kwesties als gender, seksualiteit en het leven van singles onder de loep worden genomen. De drie dames komen daarbij bijzonder origineel (en funky) uit de hoek met hun combinatie van zang, saxofoon en contrabas. Een voor een zijn ze opkomende sterren in de Noorse jazzscene.

Zangeres Rohey Taalah viert succes in Noorwegen met de soulvolle jazz van haar band Rohey. In Gurls laat een bijzonder avontuurlijke en uitdagende kant van haar talent zien. Ook saxofonist Hanna Paulsberg maakt naam met haar eigen jazzgroep en ze speelde eerder met internationale grootheden als Chick Corea, Bugge Wesseltoft en Bobo Stenson. Contrabassist en zangeres Ellen Andrea Wang trad al in het BIMHUIS op met haar band Pixel en werkte samen met o.a. Sting en Manu Katché.

‘Als Gurls bewegen de drie zich in het overgangsgebied tussen jazz, pop en hiphop. Ze doen dat in songs met een urgentie en felheid die je direct doen opveren. Gurls maakt muziek waar je niet omheen kunt’ (JazzFlits).

Rohey Taalah vocals, Hanna Paulsberg vocals/sax, Ellen Andrea Wang vocals/bas