BIMHUIS Amsterdam17 nov 2018 - Fire! Orchestra - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

BIMHUIS & The Rest is Noise

Fire! Orchestra

Orkest met strijkers en blazers waarin alles draait om improvisatie en energie, samengesteld door het trio Fire! met de Zweedse saxofonist Mats Gustafsson (The Thing).

Voor het recente album ARRIVAL! op het Noorse label Rune Grammofon heeft het Fire! Orchestra een nieuwe vorm aangenomen, grotendeels akoestisch en met de nadruk op strijkers en klarinetten. Net als in de vorige formaties wordt de basis gelegd met riffs die zich telkens ontwikkelen tot iets unieks, en zijn vocalistes Mariam Wallentin en Sofia Jernberg opnieuw prominent aanwezig.

In 2011 besloten de leden van Fire! hun experimentele trio uit te breiden tot orkest, met interessante musici uit verschillende hoeken, van jazz en impro tot rock. Saxofonist Mats Gustafsson, die ook deel uitmaakt van The Thing, treedt hierbij op als componist en dirigent. Daarbij geeft hij ruimte aan een weids spectrum aan invloeden, van avant-jazz tot noise- en krautrock. Op ARRIVAL! Is zelfs een cover te horen van ‘Blue Crystal Fire’ van folkgitarist Robbie Basho.

‘Astonishing… the group surge and roar but groove, too’ (The Wire).

‘Awesomely powerful’ (The Guardian).

Mariam Wallentin, Sofia Jernberg stem, Mats Gustafsson baritonsax, Isak Hedtjärn klarinet, Per Texas Johansson basklarinet/contrabas, Susana Santos Silva trompet , Anna Lindal, Josefin Runsteen, Katt Hernandez viool, Leo Svensson cello, Alexander Zethson piano, Johan Berthling bas, Andreas Werliin drums

Facebook event

Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
In samenwerking met:
za 17 november 2018
Fire! Orchestra
tickets