Menu

ESTRELLA ACOSTA – MUJERES DE LUNA

‘Mujeres De Luna’, maanvrouwen: zo noemt zangeres Estrella Acosta haar favoriete Cubaanse songwriters van de laatste 100 jaar. Hun songs krijgen een 21ste eeuwse update. Presentatie CD Mujeres de Luna.

Zangeres Estrella Acosta ging op zoek in de rijke muziekgeschiedenis van haar geboorteland Cuba en ontdekte mooie, originele stukken, door vrouwen gecomponeerd. Die presenteert ze nu als een muzikale reis door de tijd, in fantasierijke arrangementen van Hilario Durán, Michael Simon en Marc Bischoff. Haar band Esquina 25, met topmusici uit de latin jazz die al tien jaar samenspelen, wordt versterkt met het Pavadita Strijkkwartet, dat gespecialiseerd is in Latijns-Amerikaanse muziek. Samen geven ze een nieuwe kijk op al het fraais dat deze begaafde componistes in de afgelopen eeuw schreven. Presentatie van de cd Mujeres de Luna.

Estrella Acosta zang, Efraim Trujillo sax/fluit, Marc Bischoff piano/muzikale leiding, Samuel Ruiz bas, Enrique Firpi drums. Pavadita Strijkkwartet: Claudia Valenzuela, Sophie de Rijk viool, Maria Sofia Espiga altviool, Eva van de Poll cello