Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

100 JAAR ESTAFEST

Estafest + Andreas Schaerer

In 2109 bestaat Estafest 100 jaar … Vier van Nederlands meest eigenzinnige musici, plus speciale gast: zangfenomeen Andreas Schaerer. ‘Ze spelen met elkaar als dansende zwaluwen’ (de Volkskrant).

In 2109 bestaat Estafest 100 jaar. Hoog tijd dus om op zoek te gaan naar waardige opvolgers. De band gaat op jubileumtour en nodigt bij elk concert een andere speciale gast uit: soms een Nederlands talent uit de stad waar ze spelen, soms een internationale gast. Deze gasten zijn van zeer diverse pluimage, maar hebben in hun spel één ding gemeen: een voor Estafest kenmerkende combinatie van poëzie en prettige waanzin. Speciale gast in het BIMHUIS is Andreas Schaerer. Deze Zwitserse vocalist een klasse apart als het gaat om stemimprovisatie, waarbij hij technieken uit de avant-garde, beatboxing en opera combineert.

Estafest heeft een unieke kamermuziekbezetting, met Oene van Geel (Zapp4) op altviool en cajon, Mete Erker (Artvark SQ) op saxofoon, Anton Goudsmit (Ploctones) op elektrische gitaar en Jeroen van Vliet (Eric Vloeimans’ Gatecrash) op piano. Zij wisselen elkaar voortdurend af, improviserend met eigen composities.

‘Estafest is een kwartet van snaren en geblazen noten, die elkaar kruisen en afstoten in abstracte, filmische composities. Vol avontuur krioelt het kwartet om elkaar heen’ (NRC Handelsblad).

Mete Erker sopraan-/tenorsax, Oene van Geel altviool/cajon, Anton Goudsmit gitaar, Jeroen van Vliet piano, Andreas Schaerer stem