Menu

Ernst Glerum
Album & Omnibus

Contrabassist/pianist Ernst Glerum presenteert zijn boek ‘Album’. Voorafgaand een solo-performance met visuals en afsluitend het dynamische trio Glerum Omnibus.

Dit concert wordt aanbevolen door: Reinier Baas

Ernst Glerum is een vaste waarde in de Nederlandse jazz- en improvisatiemuziek, onder meer als contrabassist in ICP Orchestra en Benjamin Herman Trio. Nu presenteert hij het boek ‘Album’, een combinatie van tekeningen die hij maakte vanaf zijn jeugd tot heden, samen met muziekopnamen die in de schuur zijn ontstaan. Het boek is vormgegeven door Suze Swarte. Voorafgaand aan de presentatie een solo-optreden met muziek en beelden uit het boek, in samenwerking met video-artist Martijn Grootendorst.

In Glerum Omnibus geeft de bassist ruim baan aan pianist Timothy Banchet, alom erkend als een ‘supertalent’, met ‘de hele jazztraditie in zijn binnenzak’ (Jazzenzo). Drummer Jamie Peet ‘tilt de muziek naar de 21ste eeuw met hiphop- en breakbeat-achtige toevoegingen’ (de Volkskrant).

‘Glerum heeft altijd dat nieuwsgierige in zijn speelwijze, wat goed naar voren komt tussen twee van deze jonge enthousiastelingen’ (Groene Amsterdammer).

Timothy Banchet piano, Ernst Glerum bas/piano, Jamie Peet drums