Menu

One | More

Elliot Galvin Solo
Jasper Høiby’s Planet B

Dubbelconcert met rijzende sterren uit de Britse jazz: gewaagde solopiano van Elliot Galvin (Dinosaur) en de nieuwe band van bassist Jasper Høiby (Phronesis).

Live in Paris, het nieuwe album van Elliot Galvin, is een waagstuk: een solo-optreden, live opgenomen en geheel geïmproviseerd. Ook in het BIMHUIS treedt hij op in zijn eentje. De Britse pianist was hier eerder op synth te horen in de band Dinosaur en met zijn eigen trio, waarin hij piano, keyboards en speelgoedinstrumenten combineert in pakkende songs. ‘Galvin can make the piano do anything for him and it always seems to have a quirky twist or kink in it’ (London Jazz News).

Als het gaat om de contrabas is Jasper Høiby een van de grote namen uit de Britse jazz: expressief, charismatisch en met een onmiskenbaar componeertalent. De van oorsprong Deense bassist maakt internationaal furore als lid van Phronesis. Met zijn nieuwe band Planet B deinst hij niet terug voor grote thema’s: klimaatverandering, artificiële intelligentie en economische hervorming. Ze inspireren de mengvorm van akoestische klank, samples en soundscapes, waarbij Høiby samenwerkt met saxofonist Josh Arcoleo en drummer Marc Michel.

‘Høiby gedijt perfect in de prachtige muzikale omgeving die de muzikanten om hem heen creëren. Zijn spel is vloeiend, krachtig, harmonieus en immer innemend en uitdagend’ (Written in Music).

Elliott Galvin piano
Josh Arcoleo tenorsax, Jasper Høiby bas, Marc Michel drums