Menu

Early Show: María Portugal/Paul van Kemenade/Jasper van ’t Hof

Muzikale chemie tussen drie eigenzinnige spelers uit Nederland en Brazilië.

Met zijn expressieve geluid kan altsaxofonist Paul van Kemenade binnen elk genre uit de voeten, van jazz en blues tot klassiek. De Braziliaanse drumster María Portugal leerde hij kennen op een Italiaans festival. Hun spontane optreden als duo maakte diepe indruk en was een overweldigende ervaring voor Van Kemenade. Kort daarop ging het duo in Nederland de studio in met Jasper van ’t Hof, die op gepaste momenten piano, keyboards en sampling toevoegde. Hun gezamenlijke album Daytime Sketches werd positief ontvangen in de internationale pers.

Paul van Kemenade stond op het podium met internationale grootheden als Ray Anderson, David Murray, Jorge Pardo en Majid Bekkas. María Portugal is bekend van de veelzijdige band Quartabê uit São Paulo en werkte samen met Arrigo Barnabé, Dona Zica en Fernanda Takai. Jasper van ’t Hof drukte zijn stempel op de Europese fusion en jazz met de groep Association P.C. en trad op met onder anderen Toto Blanke, George Gruntz en Archie Shepp.

‘De altsaxofoon van Paul van Kemenade fluistert, jubelt als het daglicht en zingt als het gospellied. Op het nieuwste album van saxofonist Van Kemenade, in samenwerking met de Braziliaanse percussioniste Mariá Portugal en pianist en ‘sampler’ Jasper van ’t Hof, bereiken de musici grote hoogte’ (NRC over Daytime Sketches).

BIMHUIS & Corona

 

 

Paul van Kemenade alt sax, Jasper van ’t Hof piano / keys / pc sampling, Mariá Portugal drums/percussie