Menu

ALBUM PRESENTATIE

Early Show: Boi Akih: Storyteller

Akoestische klanken, elektronische soundscapes, moderne jazz, geïmproviseerde muziek én het warme stemgeluid van Monica Akihary.

Het nieuwe album Storyteller van BOI AKIH vertelt een verhaal in kleuren en klanken, vol onverwachte ontmoetingen. Moeiteloos verweeft de band van zangeres Monica Akihary en gitarist / componist Niels Brouwer moderne jazz en geïmproviseerde muziek met folktradities uit alle windstreken. Ze worden dit keer bijgestaan door blokfuitist Dodó Kis en koraspeler Sekou Dioubate. Samen roepen ze een wereld op waar grenzen oplossen en afstanden tussen plekken, tijden en tradities niet bestaan.

Speciaal voor Storyteller ontwikkelde Brouwer met koraspeler Zoumana Diarra een opvallende en unieke kora; met een speciale verlenging maakten ze het instrument geschikt voor de stukken van BOI AKIH. Maar in juli van dit jaar, middenin de voorbereiding voor het eerste Storyteller-concert, overleed hun muzikale soulmate en dierbare vriend.

In Sekou Dioubate vond BOI AKIH een waardige vervanger. Een koraspeler die, net als Zoumana Diarra, zijn kennis van de West-Afrikaanse muziektraditie koppelt aan een onderzoekende geest. Ook Dodó Kis heeft die nieuwsgierige aard; ook zij beweegt zich nomadisch tussen stijlen en tradities. Deze twee jonge musici geven BOI AKIH een heel nieuw karakter.

Speciale gasten bij de cd-presentatie zijn Nippy Noya en Vernon Chatlein op percussie.

BIMHUIS en Corona

 

 

Monica Akihary zang / baskalimba / elektronica, Niels Brouwer gitaar, Sekou Dioubate kora, Dodó Kis blokfluiten, Vernon Chatlein, Nippy Noya percussie