Menu

BIMHUIS 45 YEARS

Dulfer lookin’ back to the future! feat. special guest Candy Dulfer

‘Tough tenor’ Hans Dulfer is terug in het BIMHUIS, dat hij 45 jaar geleden mede oprichtte. ‘Dulfer blaast nog met overdonderende energie’ (de Volkskrant).

‘Tough Tenor’ en mede oprichter van het BIMHUIS Hans Dulfer is terug. Samen met andere musici opende hij 45 jaar geleden de jazzclub met een feestelijke avond. Dat was toen nog op de Oude Schans in het centrum van Amsterdam, in een betonnen ruimte zonder zitplaatsen en met een wrakkige bar..
Zijn loopbaan lang heeft Dulfer een scherp oor gehouden voor nieuwe geluiden, energieke beats en pakkende melodieën. In het BIMHUIS speelde hij de afgelopen jaren in verschillende bezettingen: met de jeugdige Funky Organizers, met zijn duo met drummer Cyril Directie, met het Leadbelly-project met zangeres Kim Hoorweg en met zijn eigen band waarin gitarist Jerome Hol en bijzondere gasten, zoals dochter Candy Dulfer en trombonist Joseph Bowie, meespelen.
Dit keer blikt hij terug op de allereerste avond in het BIMHUIS: 1 Oktober 1974. Geheel in stijl doet hij dat met een zeer bijzondere gast, percussionist Nippy Noya. Volgens kenners (en Dulfer zelf) de meester onder de percussionisten.

‘Alleen de Tough Tenor kan een breakdancer, een knoestige rapper een elektronische beatmaker en een contrabassist samenbrengen voor een radicaal nieuwe visie op Jazzrock’ (NRC Handelsblad)
‘Bezieling voor muziek die je zelden nog hoort vandaag de dag’ (Maxazine.nl over het album Duo Dulfer Directie)

Hans Dulfer tenorsax, Rob van de Wouw trompet, Jerome Hol gitaar, Eric Barkman bas, Joris Feijertag drums, Nippy Noya percussie

After

DJ Shouting

Extra informatie

Check het hele BIMHUIS 45 years programma!

BIMHUIS 45 years