02 okt 2020 - Late show: Dulfer 80 – Looking back to the future - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Late show: Dulfer 80 – Looking back to the future

Vier de 80ste verjaardag van ‘tough tenor’ Hans Dulfer met vers repertoire en notoire klassiekers.

Wie is er niet groot geworden met de genadeloze saxsound van Hans Dulfer? Met zijn vooruitstrevende formaties (Perikels, Reflud, Big Boy) heeft de medeoprichter van het BIMHUIS zich opgewerkt tot de bekendste saxofonist van Nederland.

Gedurende zijn hele loopbaan heeft Dulfer een scherp oor gehouden voor nieuwe geluiden, energieke beats en pakkende melodieën. In het BIMHUIS speelde hij de afgelopen jaren in verschillende bezettingen: met de jeugdige Funky Organizers, met zijn duo met drummer Cyril Directie, met het Leadbelly-project met Kim Hoorweg én met zijn eigen band waarin gitarist Jerome Hol en bijzondere gasten, zoals dochter Candy Dulfer, trombonist Joseph Bowie en percussionist Nippy Noya, meespelen.

Om te vieren dat de saxlegend zich al vijfenzestig jaar een slag in de rondte speelt én dat hij de niet te bevatten leeftijd van tachtig jaar heeft bereikt, presenteert Dulfer een nieuwe band met gerenommeerde muzikanten. Ze spelen vers repertoire doorspekt met notoire Dulferklassiekers. Dit wordt een niet te missen feest.

‘Dulfer blaast nog met overdonderende energie’ (de Volkskrant).

bimhuis & corona

 

 

 

Hans Dulfer tenor sax, Koen Schouten bariton sax, Jerome Hol gitaar, Planet T (Coen van Dam) toetsen