20 dec 2019 - Donder & Beraadgeslagen - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Via Belgica

Donder & Beraadgeslagen

Beeldenstormers van de Belgische jazz en meeslepende Vlaamse maestro’s in een daverend dubbelconcert. Met musici uit SCHNTZL, STUFF. en De Beren Gieren.

De jonge lichting Vlaamse jazzmusici blijft maar potten breken en grenzen verleggen in tal van bands die op allerlei manieren overlappen. Zo ook Donder en BeraadGeslagen, die een speciaal Belgisch dubbelconcert geven in het BIMHUIS. Salut!

Donder stelt op een eigenwijze manier het klassieke pianotrio ter discussie in extreem dynamische en meeslepende stukken waarin spaarzaamheid de toon voert. Naast eigen composities bevat het meest recente album Keukenpraat ook een cover van Elliott Smith. De drie bandleden kennen we uit o.a SCHNTZL en Lawaai. ‘Een evenwichtsoefening op de wankele koord tussen minimalistisch post-klassiek en avant-garde. Fantasierijk en van veel lef getuigend’ (De Morgen).

BeraadGeslagen is het duo van drummer Lander Gyselinck (STUFF., LABtrio) en toetsenist/zanger Fulco Ottervanger (De Beren Gieren): een muzikale denktank met trommels, toetsen, teksten en toeters. Duizeldorp is hun conceptalbum over Belgische gemeenten, met fascinerende songtitels als Grindbuffel, Beraadbeat en Wolkwerpen. ‘Deze band moet je live zien. Om je onder te dompelen in zijn geflipte laboratorium, waarin Ottervanger als een mad professor zompige bastonen en zwiepende fwieps uit z’n drie klavieren tovert en Gyselinck als een sjamaan rond zijn drumvellen danst’ (Knack).

Donder
Harrison Steingueldoir piano, Stan Callewaert bas, Casper van de Velde drums

Beraadgeslagen
Fulco Ottevanger piano, Lander Gyslink drums


In samenwerking met: