Menu

DJANGO AMSTERDAM 2019

DJANGO matinee Peter Beets trio & FLORIN NICULESCU

Grote namen uit de internationale gypsy jazz komen samen voor de vijfde editie van Django Amsterdam.

Dit concert wordt aanbevolen door:
FLORIS KAPPEYNE

De grote gyspy-jazzviolist Florin Nicolescu komt over uit Parijs voor een exclusief optreden met het trio van jazzpianist Peter Beets, die eerder meespeelde op het album Florin Nicolescu Plays Stéphane Grappelli. Op het programma staan uiteraard stukken van Django Reinhardt.

De van oorsprong Roemeense violist Florin Nioulescu werd geprezen door zijn grote voorbeeld Stéphane Grappelli, de muzikale partner van Django. Florin werd wereldberoemd door zijn samenwerkingen met o.a. Oscar Peterson, George Benson en Charles Aznavour. Edison-winnaar Peter Beets wordt zowel in Nederland als New York erkend als een fenomenale hardboppianist. Hij speelde met grootheden als Chick Corea, Wynton Marsalis en Roy Hargrove.

DJANGO AMSTERDAM
25, 26 en 27 januari 2019
Django Amsterdam, met concerten, jamsessies, workshops en een familiemiddag, staat in het teken van de verjaardag van gitarist Django Reinhardt, de grondlegger van de gypsy jazz of swing manouche. Deze stijl van akoestische swingjazz werd dankzij Django onderdeel van de cultuur van de Roma en Sinti. Django wordt alom beschouwd als een van de grootste gitaristen aller tijden.

Peter Beets piano, Florin Nicolescu viool, Martin Limberger gitaar, Frans van Geest contrabas

Extra informatie

Het Django passepartout kost € 75 (u bespaart € 11 ) en geeft toegang tot de Django festival concerten met uitzondering van het familieconcert op 26 januari.

Bij de aanschaf van een passepartout krijgt u zitplaatsen toegewezen. Het is niet mogelijk de plaatsen zelf te kiezen, het kassasysteem wijst u automatisch de best beschikbare plaatsen toe.