BIMHUIS Amsterdam20 apr 2018 - Dick de Graaf New Quartet - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Dick de Graaf New Quartet

In zijn nieuwe project Bird Buzz laat saxofonist/componist Dick de Graaf horen hoe de vogels rond zijn huis klinken. En hoe je Bartók en Messiaen laat swingen. Met bassist Stefan Lievestro en de grote talenten Loran Witteveen en Jimmi Hueting.

Dick de Graaf staat internationaal bekend als een bevlogen en avontuurlijke saxofonist met een tijdloze warme toon. In zijn nieuwe project Bird Buzz laat hij horen hoe de muzikale erfenis van moderne componisten uit de twintigste eeuw op een ongedwongen manier samengaat met het geluid en de swing van het klassieke jazzkwartet.

Samen met veelgeprezen bassist Stefan Lievestro gaat hij de samenwerking aan met twee prijswinnende talenten. Loran Witteveen is met zijn vloeiende ritmiek en avontuurlijke harmonieën een eigenzinnige en herkenbare pianist. Drummer Jimmi Hueting mengt het jazzvocabulaire met onder meer beats uit de hiphop en drum-‘n-bass.

Op het programma staan eigen stukken van De Graaf die geïnspireerd zijn door de Mikrokosmos van Béla Bartók, De Toonklok van Peter Schat en Olivier Messiaen’s zeven ‘modes de transposition limitée’. Maar ook de vogels rond zijn huis waren aanleiding tot het schrijven van stukken waarvan de titels speelse verwijzingen zijn naar Messiaen’s voorliefde voor vogelzang.

‘Een van de meest speelse, uitdagende en vrolijk stemmende jazzuitgaven van de laatste maanden’ (de Volkskrant over het album Bird Buzz).

‘Het melodisch en ritmisch sterke spel van pianist Witteveen combineert prachtig met de stevige contrabas van Lievestro en de dynamische drums van Hueting’ (Jazzenzo).


Dick de Graaf saxen, Loran Witteveen piano, Stefan Lievestro contrabas, Jimmi Hueting drums

Facebook event

After

Na afloop draait DJ Meneer Funkel in het café

Extra informatie

Op 11 maart jl. was Dick de Graaf met zijn quartet te zien in het muziekprogramma Vrije Geluiden. Klik hier voor fragmenten hiervan en een pagina van Vrije Geluiden over Dick de Graaf.