Menu

Deelder blijft

Op deze middag zou Jules Deelder in het BIMHUIS optreden met Boris van der Lek en band. Vanwege het overlijden van Jules Deelder brengt het Bimhuis nu, in samenspraak met de band en de nabestaanden, een passend programma. Een middag die de dichter zowel eert als memoreert. Schrijver Hans Dorrestijn staat samen met de band stil bij het leven en werk van het Rotterdamse icoon en dichter van de onsterfelijke regels: jazz was / jazz is / jazz blijft.

Op 19 december jl. overleed Jules Deelder op 75-jarige leeftijd. Bij het grote publiek staat Deelder vooral bekend om zijn proza, poëzie, rap Rotterdamse accent, altijd-zwarte maatpakken en strak achterovergekamde haar. Hij was echter ook een van de grootste jazzkenners van Nederland: zijn platencollectie bestond uit meer dan tienduizend jazzlangspeelplaten. Jarenlang maakte hij deel uit van jazzbands als Trio Me Reet, De Deeldeliers en Deelder & Van der Lek. Daarnaast stelde hij bekroonde verzamelalbums samen als Deelder Draait, Deelder Draait Door, Deelder Drumt, Deelder Blijft Draaien en Deelderrhythm.

Met Boris van der Lek trad Deelder meer dan dertig jaar lang op. Van der Lek is vooral bekend als tenorsaxofonist bij Herman Brood en Golden Earring. Daarnaast tourde hij o.a. als co-headliner met Arnett Cobb en Harry ‘Sweets’ Edison. De Deelder & Van der Lek band brengt nu, met Benjamin Herman en Hans Dorrestijn als speciale gasten, een muzikaal eerbetoon aan de onvergetelijke dichter Jules Deelder.

Afgelopen jaar verschenen van Deelder nog de bundel Hardgin en het album Totaal Loss i.s.m. Louis Gauthier.

Benjamin Herman altsax, Boris van der Lek tenorsax, Cok van Vuuren gitaar, Peter Wassenaar bas, Arend Niks drums, Hans Dorrestijn voordracht