BIMHUIS Amsterdam26 mei 2019 - Debashish Bhattacharya - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

BIMHUIS & AMSTERDAM ROOTS PRESENTEREN

Debashish Bhattacharya

Betoverende Indiase muziek door de uitvinder en onbetwiste meester van een bijzonder instrument: de Hindoestaanse slide-gitaar. ‘From tranquil to exhilarating’ (The Guardian).

Debashish Bhattacharya heeft de raga in zijn bloed zitten: zowel zijn ouders als zijn zus zijn zangers in de Noord-Indiase muzikale traditie, en zijn broer speelt tabla en andere ritme-instrumenten. Vanuit de klassieke Hindoestaanse achtergrond heeft Debashish zijn eigen stijl ontwikkeld op een bijzonder instrument: de slide-gitaar.

Dit van oorsprong Hawaïaanse intrument was ooit populair in India en Debashish speelt het al vanaf 3-jarige leeftijd. Inmiddels heeft hij drie eigen varianten ontwikkeld waarmee hij een heel scala aan sferen kan verklanken, van rustgevend tot broeierig en opzwepend. Eerder werkte hij samen met illustere collega’s als elektrische gitaarheld John McLaughlin en dobro-maestro Jerry Douglas.

Dit concert is een samenwerking met Stichting NAAD

Pt. Debasish Bhattacharya slide-gitaar, Anandi Bhattacharya vocals, Tanmoy Bose tabla


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
In samenwerking met:

Ook interessant

zo 26 mei 2019
Debashish Bhattacharya
tickets