Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Via Belgica

De Beren Gieren – “Broensgebuzzes”

De Beren Gieren is terug! De Broensgebuzzes, muziekstukjes over schoonheid en vergankelijkheid, vormen een rode draad in het oeuvre van deze Vlaams-Nederlandse ‘jazzrevelatie’ (de Volkskrant).

Tien muziekstukjes over schoonheid en vergankelijkheid. Broensgebuzze I-X, een trage processie bij zonsopgang in een onbekend Oost-Europees land, een gebedje in het park, een ontmoeting met een dier, een onverwacht nachtelijk inzicht in de keuken van een flatje op het 14e, heimwee naar …? Ter ere van het 10-jarig bestaan van De Beren Gieren worden hun Broensgebuzzes getransformeerd tot een verhalend mini-album. 10 jaar De Beren Gieren, 10 preludes. Met veel nagalm …

Vol levenslust, humor en melancholie kijken De Beren Gieren blikken vooruit op de toekomst van Europese jazz met impressionistische melodieën, energieke drums en onverwachte wendingen. De Nederlandse pianist en componist Fulco Ottervanger vormde de band met de uit Gent afkomstige ritmesectie met Lieven Van Pée (bas) en Simon Segers (drums). Hun album Dug Out Skyscrapers werd uitgeroepen tot de Belgische jazzplaat van het jaar door het toonaangevende nieuws- en cultuurmagazine Knack.

‘Brutale, conventieloze attitude, waarin hiphop, klassiek en rock naast jazzmuziek staan’ (de Volkskrant).

Fulco Ottervanger piano, Lieven van Pée bas, Simon Segers drums

After

DJ Kwammie Rocket & DJ Torpedo