Menu

Flamenco Biënnale Intermezzo

Daniel Garcia Quartet | Ana Morales & Pablo Caminero

Sprankelende jazz en flamenco van één van de spannendste pianisten van de nieuwe Spaanse jazzgeneratie en duet van danseres en bassist.

Dat jazz en flamenco een gelukkig huwelijk maken, bewijst de jonge generatie musici in Spanje. Daniel García Diego is een van de belangrijkste pianisten op dit gebied. Voor zijn album Travesuras dook hij diep in de muziek van zijn geboorteland, en combineerde deze met het vocabulaire van het moderne pianotrio, met buitengewone energie en virtuositeit. Het resultaat is een expressieve eigen stijl waar ritmische intensiteit hand in hand gaat met melodische rijkheid en harmonische finesse.

Daniel García Diego (Salamanca, 1983) studeerde aan het Berklee College of Music in Boston en kreeg les van de Panamese Grammy-winnaar Danilo Pérez, die als pianist bij Wayne Shorter wereldfaam vergaarde. Pérez werd zijn mentor en speelde een belangrijke rol in zijn ontwikkeling. Daniel García Diego is voor het eerst in Nederland te horen met zijn band, in de intermezzoserie als opmaat naar de volgende Flamenco Biënnale.

Daarnaast treedt danseres Ana Morales op met bassist Peblo Martin Caminero en wordt het programma bekend gemaakt van de volgende Flamenco Biënnale.

Ana Morales dans, Pablo Martin Caminero bas

Ariel Brínguez sax, Daniel Garcia Diego piano, Reinier “el Negrón” bas, Michael Olivera drums