24 jan 2021 - Daniel Garcia Diego Trio - BIMHUIS Amsterdam
Menu

VIII Flamenco Biennale Nederland 2021

Daniel Garcia Diego Trio

Sprankelende jazz met een vleug flamenco, van één van de spannendste pianisten van de nieuwe Spaanse jazzgeneratie, voor het eerst in Nederland met zijn band.

Dat jazz en flamenco een gelukkig huwelijk maken, bewijst de jonge generatie musici in Spanje. Daniel García Diego is een van de belangrijkste pianisten op dit gebied. Voor zijn album Travesuras dook hij diep in de muziek van zijn geboorteland, en combineerde deze met het vocabulaire van het moderne pianotrio, met buitengewone energie en virtuositeit. Het resultaat is een expressieve eigen stijl waar ritmische intensiteit hand in hand gaat met melodische rijkheid en harmonische finesse.

Daniel García Diego (Salamanca, 1983) studeerde aan het Berklee College of Music in Boston en kreeg les van de Panamese Grammy-winnaar Danilo Pérez, die als pianist bij Wayne Shorter wereldfaam vergaarde. Pérez werd zijn mentor en speelde een belangrijke rol in zijn ontwikkeling. Daniel García Diego is voor het eerst in Nederland te horen met zijn band, in deze bijzondere 8ste editie van de Flamenco Biënnale Nederland.

VIII Flamenco Biennale Nederland 2021

 

 

BIMHUIS & Corona

 

Daniel Garcia Diego piano, Reinier “el Negrón” bas, Michael Olivera drums