13 feb 2022 - Craig Taborn solo - BIMHUIS Amsterdam
Menu

Craig Taborn solo

Solo-optreden van Amerikaanse pianist, gevierd om zijn visionaire improvisaties grenzend aan jazz en hedendaags klassiek.

 

Pianist Craig Taborn uit New York hield al vaker het BIMHUIS in zijn greep met zijn intrigerende spel. Liefhebbers van zowel jazz als hedendaagse klassieke en elektronische muziek bewonderen de manier waarop hij de klank van de piano tot in detail weet te ontleden. Sinds het verschijnen van zijn solo-album Avenging Angel behoort hij tot de ‘absolute elite van de jazzpianisten’ (de Volkskrant).

Tien jaar na Avenging Angel verscheen onlangs een tweede solo-album op ECM Records, getiteld Shadow Play. Het album werd live opgenomen in de Mozart-Saal van het Wiener Konzerthaus. Craig Taborn maakte naam in de groepen van James Carter en Roscoe Mitchell. Hij werkte veel samen met generatiegenoten als Vijay Iyer, Chris Potter en Dave King, drummer van The Bad Plus.

BIMHUIS & Corona

 

 

Craig Taborn piano


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
zo 13 februari 2022
Craig Taborn solo
tickets