Menu

Coal Harbour

Rotterdams ensemble vertelt eigentijds sprookje door middel van muziek en animatiefilm.

Feedforward is het nieuwste project van Coal Harbour. Het audiovisuele sprookje gaat in op de gevolgen van het blindelings en eindeloos nastreven van groei. Componist en pianist Robert Koemans schreef de instrumentale suite. Het verhaal wordt verbeeld door animaties van Tsjisse Talsma en Sarah Pannekoek, die eerder illustraties leverden voor onder meer New York Times en Washington Post.

Coal Harbour is een eigenzinnig Rotterdams collectief dat het experiment niet schuwt. Met hun filmische composities en schurende improvisaties vervagen zij de grenzen tussen jazz en klassieke muziek. Een klein doch bombastisch orkest met de intimiteit van een kamermuziekensemble. Na het succesvolle debuut JOLT (2018) maakt Coal Harbour met Feedforward voor het eerst een project waarin beeld en muziek samensmelten.

George Dumitriu viool, Hadewijch Hofland viool, Mark Mulder altviool, Thomas van Geelen cello, Tom Ridderbeekx trompet, Yoran Aarssen alt sax/klarinet, Romain Bly hoorn, Federico Calcagno basklarinet, Robert Koemans piano, Thomas Pol bas, Willem Romers drums