Menu

Bimhuis & Muziekgebouw Present

Christian McBride Bigband

Onweerstaanbare Amerikaanse jazz

Christian McBride wordt met recht gezien als een van de grote jazzbassisten van onze tijd. Hij speelde samen met jazzlegendes als Sonny Rollins en Herbie Hancock maar ook met popsterren als Sting en The Roots. McBrides indrukwekkende bigband omvat alles waar de Amerikaanse jazztraditie voor staat, van diepe blues en rijke swing tot sensationele solo’s. Zijn spel klinkt altijd krachtig, zowel in de solo’s als in de rotsvaste begeleiding.

McBride neemt graag het voortouw, straalt plezier uit op het podium en wil zoveel mogelijk mensen raken met zijn muziek. Hij won zes Grammy’s, onder meer voor zijn bigband-album The Good Feeling en voor zijn solo op de standard Cherokee.

 

Danny Ray MC, Andre Guess, Cheryl Guess, Eric Dupont, Melissa zang
Frank Greene, Freddie Hendrix, Brandon Lee, Nabate Isles trompet, Steve Davis, Michael Dease, James Burton, Douglas Purviance trombones, Steve Wilson, Todd Bashore, Ron Blake, Dan Pratt, Carl Maraghi saxofoons, Xavier Davis piano, Christian McBride bas, Quincy Phillips drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
vr 9 oktober 2020
Christian McBride Bigband