Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Chris Potter Circuits Trio feat. James Francies & Eric Harland

De Amerikaanse saxofoongigant Chris Potter laat de groove triomferen in zijn Circuits Trio. ‘Kolkende jazz, met mathematische precisie uitgevoerd’ (de Volkskrant).

Na een aantal ingetogen albums op het gerenommeerde label ECM keert Chris Potter weer terug naar de groove met zijn recente album Circuits. Het spel van de saxofonist uit New York blijft altijd lyrisch en verhalend, maar dit keer zorgt zijn band voor een stevig elektrisch fundament, met name drummer Eric Harland, die eerder met Potter in het BIMHUIS speelde in de formatie Underground. De nieuwe Circuits-band maakte al furore op het festival Transition, waar de Volkskrant verslag van deed: ‘Kolkende jazz waarin de een na de andere verbijsterende solo werd afgewisseld door met een mathematische precisie uitgevoerd samenspel. Hier gebeurde zoveel dat je na een dik uur naar adem happend de zaal verliet.’

Met zijn onuitputtelijke inventiviteit wordt Chris Potter terecht gerekend tot de belangrijkste saxofonisten van zijn generatie. Zijn spontane solo’s lijken perfect afgeronde composities en worden noot voor noot bestudeerd en gekopieerd. Potter maakte naam in de bands van Dave Holland en Dave Douglas en hij werd gevormd door grote tenoristen als Lester Young en Sonny Rollins.

‘A soulful, sophisticated voice, with a story always in mind’ (Downbeat).

Chris Potter saxofoon, James Francies keyboard/piano, Eric Harland drums