BIMHUIS Amsterdam29 mrt 2018 - Andy Moor - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

CARTE BLANCHE SERIE

Andy Moor

Carte blanche voor Andy Moor, onder meer bekend als gitarist van The Ex. Geïmproviseerde muziek en dans, met o.a. celliste Okkyung Lee en saxofonist John Butcher.

Het carte blanche-concert van Andy Moor, samengesteld door de gitarist zelf, bestaat uit verschillende delen. Hij improviseert met de Koreaanse celliste Okkyung Lee en de Britse saxofonist John Butcher. Net als Moor benaderen zij hun instrumenten op allerminst traditionele wijze en staan zij bekend om hun experimenten met akoestiek en elektronische versterking. Ook improviseert Andy Moor met danseres Valentina Campora en danser/choreograaf Kenzo Kusuda.

Andy Moor heeft een achtergrond in de Britse post-punk van de jaren ’80 en hij speelt sinds 1990 in de Nederlandse band The Ex. Zijn energieke, ritmisch georiënteerde spel wordt gekenmerkt door fysieke manipulatie van de snaren en onderdelen van de elektrische gitaar. Als improviserend musicus werkt hij samen met kunstenaars uit allerlei disciplines, onder wie dichter Anne-James Chaton, filmmaker Jem Cohen en DJ/Rupture. Daarnaast runt hij het label Unsounds met componist Yannis Kyriakides en ontwerper Isabelle Vigier.

CARTE BLANCHE SERIES

Het BIMHUIS verleent een aantal keer per seizoen carte blanche aan bijzondere talenten uit de Nederlandse en internationale muziekwereld. Die mogelijkheid om naar eigen inzicht een avond samen te stellen heeft in de loop der jaren geleid tot unieke muzikale avonden en blijvende samenwerkingen tussen de deelnemende musici.

 

Butcher/Draksler

John Butcher sax, Kaja Draksler piano

Hessels / Moor / Hadow

Terrie Hessels , Andy Moor gitaar, George Hadow drums

Moor / Butcher / Lee / Campora / Kusuda

Andy Moor gitaar, John Butcher sax, Okkyung Lee cello, Valentina Campora, Kenzo Kusuda dans

Facebook event