BIMHUIS Amsterdam07 jun 2019 - BvR Flamenco Bigband & Carles Benavent - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Red Light Jazz

BvR Flamenco Bigband & Carles Benavent

Deze 21-koppige bigband verbindt jazz met flamenco. Speciale gast: Carles Benavent, de veelgeroemde basgitarist uit het Paco de Lucia Sextet en Chick Corea’s Flamenco Heart.

Dit concert wordt aanbevolen door:
LUCY WOODWARD

De bas staat dit jaar centraal in het Red Light Jazz Festival dat ontstond op De Wallen en dat nu ook samenwerkt met het Conservatorium van Amsterdam en het BIMHUIS. Speciaal voor deze gelegenheid verwelkomt de BvR Flamenco Bigband een bijzondere gast: de Spaanse basgitarist Carles Benavent. Samen met de legendarische flamencogitarist Paco de Lucía en diens band ontwikkelde hij een nieuwe flamencotaal, die uitstekend aansloot bij de jazz en fusion van zijn tijd. Carles ging een bloeiende carrière tegemoet en werkte samen met o.a. Camarón de la Isla en Chick Corea.

De BvR Flamenco Big Band is een uniek fenomeen, een 21-koppig jazzensemble rond een flamenco-kern. De band werd opgericht door de Spaans-Nederlandse saxofonist Bernard van Rossum. Het ritmische spel van de traditionele flamenco tilt hij op een hoger niveau met zijn kleurrijke composities en orkestraties. De band werkte eerder samen met harmonicavirtuoos Antonio Serrano en zanger David de Jacoba, eveneens afkomstig uit de band van Paco de Lucía.

‘I heard some new territory that night. Modern, innovative, and highly skillful compositions that did not diminish in any way the soul of flamenco’ (Kenny Werner over de BvR Flamenco Big Band).

‘Van Rossum is erin geslaagd niet alleen een geluid, maar ook een idioom te smeden dat staat als een huis’ (Jazzenzo).


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
vr 7 juni 2019
BvR Flamenco Bigband & Carles Benavent
tickets