Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Buma Boy Edgar Prijs 2018 aan Jasper van ’t Hof

De Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, is dit jaar toegekend aan pianist en componist Jasper van ’t Hof. Op deze door hemzelf samengestelde feestelijke concertavond krijgt hij het beroemde plastiek van Jan Wolkers uitgereikt.

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio

Jasper van ‘t Hof (1947) is pianist en componist. Hij geniet bekendheid als virtuoos toetsenist en is een van de meest actieve jazzmusici van Europa. Zijn nieuwsgierigheid maakt hem tot toonaangevend vernieuwer in de Europese jazzscene, op (elektrische) piano, synthesizer en ook kerkorgel. Hij beperkt zich niet tot één stroming, maar speelt bebop, freejazz, groove jazz, jazzrock, fusion, pop en wereldmuziek. Meermaals werd hij door internationale jazztijdschriften uitgeroepen tot beste jazzpianist van Europa. Hij schreef meer dan 500 composities en bracht bijna 80 cd’s uit.

Van ’t Hof ontwikkelde zich als autodidact. Op twintigjarige leeftijd brak hij internationaal door met de jazzrockgroep Association P.C. van Pierre Courbois. Hij maakte zodanig naam dat hij werd uitgenodigd te spelen met musici als Archie Shepp en het combo Piano Conclave (met o.a. George Grüntz en Keith Jarrett). Met Charlie Mariano richtte hij de groep Pork Pie op, waarmee ze samen met Philip Catherine, Aldo Romano en Jean-François Jenny-Clark Europawijd volle zalen trokken. Als pionier verbond hij in de jaren 80 westerse jazz met Afrikaanse muziek. Met zijn groep Pili Pili had hij decennialang veel succes en bood hij een podium aan jonge talenten. Zowel solo als in ensembles treedt Jasper van ’t Hof nog veelvuldig op in het buitenland en de laatste jaren ook vaker in Nederland.

Uit het juryrapport: ‘Jasper van ’t Hof verdient de prijs voor zijn imposante oeuvre, het resultaat van vijftig jaar professioneel musiceren. Zowel op piano als achter synthesizer en andersoortige keyboards heeft Van ’t Hof zich al decennialang als een genre-overstijgend instrumentalist en componist bewezen.’

PROGRAMMA

In verschillende combinaties zullen de volgende artiesten op het podium staan: Jasper van ’t Hof (synthesizers en piano), Aldo Romano (drums), Philip Catherine (gitaar), Tony Lakatos (saxofoon), Tineke Postma (alt saxofoon), Ilja Reijngoud (trombone), Paul van Kemenade (alt saxofoon), Dick de Graaf (tenor saxofoon), Pierre Courbois (drums), Stefan Lievestro (contrabas) en Jamie Peet (drums).

Er worden 4 nieuwe composities gepresenteerd. Een nieuw akoestisch arrangement voor piano met vier blazers dat Van ’t Hof speciaal voor deze avond schreef. En drie nieuwe composities voor het recent opgerichte Jasper van ’t Hof trio (Jasper van ’t Hof, Stefan Lievestro en Jamie Peet). Van een aankomende CD worden de stukken Sister Joe, Feel Good en Nebula ten gehore gebracht. Uiteraard zal op deze avond ook de prijs, de plastiek van Jan Wolkers, officieel aan Jasper van ’t Hof worden overhandigd.

Line-up van de avond in verschillende samenstellingen: Jasper van ’t Hof synthesizers/ piano, Tony Lakatos sax, Tineke Postma altsax, Paul van Kemenade altsax, Dick de Graaf tenorsax, llja Reijngoud trombone, Philip Catherine gitaar, Stefan Lievestro bas, Aldo Romano, Pierre Courbois, Jamie Peet drums.

Facebook event

After

P-Dog & Zembie

Extra informatie

De BIMCARD is helaas niet geldig voor deze avond.