Menu

Bruut!

Dansbare, met Hammond-orgel gepeperde ‘superjazz’ van de ‘Best Geklede Band’ volgens Esquire. Het album V verschijnt op Dox Records. ‘Een gesmeerd lopende machine’ (het Parool).

Dit concert wordt uitgezonden via Bimhuis Radio

Van Nagasaki tot Vlieland liet BRUUT! de afgelopen jaren mensen zweten, schreeuwen, maar toch vooral dansen. Vuige Hammondsounds, harde grooves en sixties-surf worden versmolten tot een dansbaar geheel. Blikvanger van het viertal is aanstormend altsaxofonist Maarten Hogenhuis, die al vaker in het BIMHUIS speelde in de bands als Krupa & The Genes en The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble.

Na het uitbrengen van de albums BRUUT! (2012), Fire (2013), Mad Pack (2015) en Superjazz (2017), en twee Edison-nominaties verder, verschijnt dit najaar een vijfde album V, dat gemaakt werd met Paul Willemsen, gerespecteerd producer van o.a. Caro Emerald en Michelle Williams & The Gospel Sessions. Deze nieuwe plaat is volgens de band zelf het meest dansbare BRUUT!-album tot nu toe!

‘BRUUT! is een brutaal gezelschap dat lak heeft aan formaliteiten en omgangsvormen in de jazzwereld. In de compacte nummers klinkt sappige boogaloo en vlezige rhytm & blues. BRUUT! perst ze in moddervette jazz’ (de Volkskrant).

Maarten Hogenhuis sax, Folkert Oosterbeek hammond, Thomas Rolff bas, Felix Schlarmann drums

Facebook event

After

DJ The Sidewinders Soundsystem