13 okt 2019 - Bongeziwe | Elegy - BIMHUIS Amsterdam
Menu

BIMHUIS & AFRO vibes presenteren

Bongeziwe | Elegy

Een avond gewijd aan Zuid-Afrika: de indringende theaterperformance Elegy én het gezicht van de Afro-folk, singer-songwriter Bongeziwe Mabandla.

Het Afro Vibes Festival zet tijdens deze avond nieuwe stemmen uit Zuid-Afrika in de spotlight, beginnend met theatermaker Gabrielle Goliath en haar performance Elegy. Goliath gebruikt de klassieke klaagzang, een rouwritueel waarin meerdere zangeressen elkaars zang doorgaand opvolgen. Elegy reflecteert op de onaangename realiteit van de verkrachtingscultuur in Zuid-Afrika, het aanhoudende geweld tegen vrouwen en LGBTQI+-ers.

Met meer dan 111.000 maandelijkse luisteraars op Spotify groeide Bongeziwe Mabandla uit tot het gezicht van de Afro-folk. De Zuid-Afrikaanse singer-songwriter heeft een unieke klank waarin hij Xhosa teksten samenbrengt met traditionele muziek en eigentijdse zang en gitaar. Met zijn debuutalbum Umlilo stond hij meteen op de kaart en met de opvolger Mangaliso won hij een South African Music Award (SAMA). Dit najaar verschijnt zijn derde album Zange.

Het Afro Vibes Festival is van 3 t/m 13 oktober op verschillende locaties in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

Programma:
19.30: Elegy
20.20: pauze / nabespreking in het café
21.00: Bongeziwe

Gabrielle Goliath performance

Bongeziwe Mubandla zang/gitaar, Tiago Correia Paulo elektrische gitaar/machines/backing vocals