Menu

Boi Akih + Friends

21 JAAR BOI AKIH

Boi Akih bestaat 21 jaar! Uniek concert met bijzondere gasten o.a. percussionist Nippy Noya. ‘Fabelachtige zang en meesterlijk gitaarspel in een eigen universum’ (de Volkskrant).

Boi Akih bestaat 21 jaar en viert dit in het BIMHUIS. De warme stem van Monica Akihary en het inventieve gitaarspel van Niels Brouwer vormen de basis van de groep, die jazz, kamermuziek, Melanesische muziek, fantasierijke grooves en fascinerende improvisaties samenbrengt.

Speciaal voor dit concert wordt een achtkoppig ensemble gevormd met een unieke bezetting, met de Malinese kora-speler Zoumana Diarra, cello wizard Ernst Reijseger en de legendarische Molukse percussionist Nippy Noya, die samenwerkte met Charlie Mariano, Billy Cobham, Jan Akkerman en vele anderen.

“Een van de hoogtepunten van de jubileumeditie van het Holland Festival was de wereldpremière van Controlling The Swing, een nieuwe compositie van gitarist Niels Brouwer. Op indrukwekkende wijze smolten traditionele en hedendaagse muziek, akoestische en elektronische, samen in de volgepakte bovenzaal van Paradiso. Zelden hoorde ik Monica Akihary zo goed zingen – spatzuiver en met volledige overgave. Haar partner Niels Brouwer en de andere begeleiders haalden het beste in elkaar naar boven. Het daverende applaus na afloop was dan ook volkomen terecht.
(MixedWorldMusic over Boi Akih op Holland Festival 2017).

Monica Akihary vocaal/electronics, Niels Brouwer gitaren, Nippy Noya percussie, Zoumana Diarra kora, gitaar, Ernst Reijseger cello, Tobias Klein basklarinet, David de Marez Oyens bas, Kim Weemhoff drums