Menu

BIMLAB 39 curated by Onno Govaert & Ben van Gelder

Drummer Onno Govaert en saxofonist Ben van Gelder zijn de curatoren van deze editie van BIMLAB, de concertserie met verrassende improvisaties in het BIMHUIS-café.

BIMLAB is een impro-serie in het café van het BIMHUIS met onverwachte muzikale ontmoetingen. Voor iedere editie worden twee curatoren uitgekozen uit verschillende hoeken van de jazz- en improvisatiemuziek, zonder dat zij het van elkaar weten. Zij nodigen musici uit om samen met hen de avond in korte sessies vorm te geven. De curatoren voor deze editie zijn drummer Onno Govaert, die eerder in de maand in het BIMHUIS optreedt tijdens het Doek Festival, en zijn leeftijdsgenoot en voorheen ook studiegenoot, saxofonist Ben van Gelder.

Drummer en instant composer Onno Govaert is niet meer weg te denken uit het Amsterdamse muziekcircuit en maakt deel uit van de jonge generatie improviserende musici, die van zich doet spreken op undergroundpodia als OT301 en Zaal 100. Hij speelt in bands als Cactus Truck en Universal Indians met Joe McPhee.

Al vanaf zijn 18e reist altsaxofonist Ben van Gelder tussen Nederland en New York. In de ‘big apple’ kreeg hij les van zijn voorbeelden Lee Konitz en Mark Turner. Hij richtte er zijn eigen band op en hij werkte er samen met internationaal aan de weg timmerende generatiegenoten als Ambrose Akinmusire en Aaron Parks.

Curatoren: Onna Govaert & Ben van Gelder

Ben van Gelder alt sax, Harmen Fraanje piano, Clemens van der Feen bas, Onno Govaert drums