Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

BIMLAB 37 CURATED BY DODÓ KIS & MIKE DEL FERRO

Blokfluitiste Dodó Kis en pianist Mike del Ferro zijn de curatoren van deze editie van BIMLAB, de concertserie met verrassende improvisaties in het BIMHUIS-café.

BIMLAB is een impro-serie in het café van het BIMHUIS met onverwachte muzikale ontmoetingen. Voor iedere editie worden twee curatoren uitgekozen, leden van de Beroepsvereniging voor Improviserende Musici (BIM), ooit de naamgever van het BIMHUIS. Zij nodigen musici uit om samen met hen de avond in korte sessies vorm te geven. De curatoren voor deze editie zijn blokfluitiste Dodó Kis en pianist Mike del Ferro.

Dodó Kis is een van de pioniers op de blokfluit op het gebied van live-elektronica en vrije improvisatie. Ze verlegt hierin zowel haar eigen grenzen, als die van het publiek. Hiernaast speelt ze in diverse bands op het elektronische blaasinstrument EWI (Electronic Wind Instrument), zoals de experimenteel funk-rock band Jerboah. Ook maakt de van oorsprong Hongaarse musicus deel uit van aXolot, een blokfluittrio dat zich verdiept in klassiek, hedendaags en volksmuziek, theater en improvisatie. Dodó is een veel geziene artiest binnen de Amsterdamse en Europese improvisatie-en hedendaagse muziekwereld.

De Nederlandse pianist, componist en arrangeur Mike del Ferro speelt al jaren over de hele wereld, als solist en bandleider én met beroemdheden als Jack DeJohnette, Randy Brecker en Toots Thielemans. Hij trad op in meer dan 100 landen, de aanleiding voor het muzieklabel Challenge om hem te vragen voor een serie albums met als thema ‘songs inspired by wandering the globe’, waarop de pianist samenwerkt met verschillende internationale musici.

In coproductie met BIM, gratis entree voor BIM-leden.

Mike del Ferro piano, Dodó Kis blokfluit, Maya Fridman cello, Renato Ferreira doublebass