25 nov 2019 - BIMlab 41 curated by eva hoogland & wim janssen - BIMHUIS Amsterdam
Menu

BIMlab 41 curated by eva hoogland & wim janssen

Verrassende ‘first date’ tussen twee musici, die samen een groep samenstellen voor een avond vol improvisatie. Deze editie: Eva Hoogland (zang/Turkse instrumenten), Wim Janssen (drums).

BIMLAB is een impro-serie in het café van het BIMHUIS met onverwachte muzikale ontmoetingen. Voor elke editie worden twee curatoren uitgekozen uit verschillende hoeken van de jazz- en improvisatiemuziek, zonder dat zij het van elkaar weten. Zij nodigen musici uit om samen met hen de avond in korte sessies vorm te geven. Bij elke editie wordt er een vrije interpretatie gegeven van een compositie uit de Nederlandse jazzcanon. De curatoren voor deze editie zijn Eva Hoogland en Wim Janssen.

Eva Hoogland is als zangeres gespecialiseerd in Turkse volksmuziek en vrije improvisatie. Haar repertoire komt uit diverse Turkse regio’s en ze heeft een voorkeur voor Oost-Anatolische liederen. Ze studeerde aan het Rotterdamse Conservatorium bij Kemal Dinç and Zeynel Demir en ze komt uit een muzikaal gezin, als dochter van fortepianist Stanley Hoogland en zus van improvisator Oscar Jan Hoogland, met wie ze de deel uitmaakt van psych/funk/folkband 69AY.

Wim Janssen maakte als drummer deel uit van diverse groepen van zijn broer, componist/pianist  Guus Janssen, waaronder hun trio met Ernst Glerum, en Cosmos Pictures met Glerum, Michael Moore en Oene van Geel. Op dit moment speelt hij in Plots met Ziv Taubenfeld, Frank van Bommel en Joost Buis, en in zijn trio met Van Bommel en Miguel Petruccelli. Naast drummer is Wim Janssen ook kunstschilder, cartoonist en docent aan de Gerrit Rietveld Academie en de Design Academy Eindhoven.

Curatoren: Eva Hoogland zang, Wim Janssen drums
Gasten: Serdar Demirbas saz, Rutger Woudenberg, trompet, Giray Gürkal fretloze gitaar/effecten