Menu

BIMLAB 33 CURATED BY THOMAS JOHANNSEN & DAVID GOLEK

Stemperformer/‘instant composer’ Thomas Johannsen en gitarist/componist David Golek zijn de curatoren van deze editie van BIMLAB, de concertserie met verrassende improvisaties in het BIMHUIScafé.

Thomas Johannsen initieert bijzondere projecten waarin stem, improvisatie en performance kernbegrippen zijn. Met zijn Genetic Choir leidde hij publiek door de ondergrondse stelsels van Amsterdam Centraal Station, in de ‘soundwalk’ LOOP_COPY_MUTATE. ‘Ik vraag mijn medezangers de controle los te laten en tegelijkertijd voor elkaar open te staan’, aldus Johannsen in een interview met het Parool.

De muziek van gitarist David Golek bestrijkt een breed spectrum, met jazz en het Midden-Oosten als belangrijke pijlers. Ooit geschoold als klassiek pianist profileerde hij zich uiteindelijk als gitarist, componist en improvisator. Hij maakt deel uit van een duo met zangeres Simin Tander en van diverse ensembles waaronder Tiltan, waarmee hij een van de beste albums van 2014 maakte volgens het Parool.

BIMLAB is een impro-serie in het café van het BIMHUIS met onverwachte muzikale ontmoetingen. Voor iedere editie worden twee curatoren uitgekozen, leden van de Beroepsvereniging voor Improviserende Musici (BIM), ooit de naamgever van het BIMHUIS. Zij nodigen musici uit om samen met hen de avond in korte sessies vorm te geven.

In coproductie met BIM, gratis entree voor BIM-leden.

Thomas Johannsen stem/curator, David Golek gitaar/curator, Yinske Silva stem, Makiko Ito dans

Extra informatie

Café en kassa geopend vanaf 21:00