Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

BIMLAB 30 – CURATED BY JORRIT DIJKSTRA & JAMIE PEET

Jorrit Dijkstra en Jamie Peet zijn de curatoren van deze BIMLAB editie, de concertserie met verrassende improvisaties. Zij nodigen Harmen Fraanje en Clemens van der Feen uit voor dit caféconcert.

Saxofonist en componist Jorrit Dijkstra woont sinds 2002 in de Verenigde Staten vanwege zijn fascinatie voor de experimentele kant van de Amerikaanse muziek. Sindsdien zorgt hij voor levendige uitwisseling met de jazz- en improvisatiescene van Amsterdam, waar hij lang deel van uitmaakte. Hij geeft les aan de prestigieuze Berklee College of Music, runt het label Driff en leidt diverse bands waaronder The Whammies met Han Bennink.

Jamie Peet is op dit moment een van de meest veelbelovende drummers in Nederland. Hij speelt bij rapper Pete Philly, in de band Glerum Omnibus van ICP-bassist Ernst Glerum en in de band van Dominic J. Marshall. ‘Zet hem achter z’n drumstel en Peet is een groot borrelend vat met vrolijke uithalen, onverwachte wendingen, vreemde verschuivingen en razendsnelle reacties op alles wat hij hoort en ziet’ (de Slagwerkkrant).

Dijkstra en Peet hebben pianist Harmen Fraanje en bassist Clemens van der Feen uitgenodigd voor dit caféconcert.

BIMLAB is een impro-serie in het café van het BIMHUIS met onverwachte muzikale ontmoetingen. Voor iedere editie worden twee curatoren uitgekozen, leden van de Beroepsvereniging voor Improviserende Musici (BIM), ooit de naamgever van het BIMHUIS. Zij nodigen musici uit om samen met hen de avond in korte sessies vorm te geven. Jorrit Dijkstra en Jamie Peet zijn de curatoren van deze BIMLAB editie, de concertserie met verrassende improvisaties.

In coproductie met BIM, gratis entree voor BIM-leden.

Jorrit Dijkstra altsax/lyricon/analoge synthesizer, Harmen Fraanje piano, Clemens van der Feen bas, Jamie Peet drums

Extra information

Café en kassa geopend vanaf 21:00 (restaurant gesloten).