02 dec 2021 - BILL STEWART TRIO ft. Larry Grenadier and Walter Smith III - BIMHUIS Amsterdam
Menu

BIMHUIS TV

BILL STEWART TRIO ft. Larry Grenadier and Walter Smith III

Nieuw trio van Amerikaanse drummer bekend van samenwerking met John Scofield en Pat Metheny.

Vanwege de nieuwe COVID maatregelen (26 november, 2021) is dit concert omgezet tot livestream, zonder publiek. Heb je een kaartje? Je ontvangt een e-mail met daarin meer informatie. Geen e-mail ontvangen? Mail dan naar kassa@bimhuis.nl.

Als het om jazzdrummen gaat, staat Bill Stewart al meer dan dertig jaar aan de top. Onlangs vormde hij een nieuw trio onder zijn eigen naam, met generatiegenoot Larry Grenadier op contrabas en de jongere tenorsaxofonist Walter Smith III. Door hun meesterschap krijgt Stewart alle ruimte om zijn eigen composities vorm te geven. Het album Band Menu (uitgekomen in 2018)  klinkt enerzijds ingetogen en melodieus, anderzijds inventief en rijk van vorm.

Bill Stewart trad al vele malen in het BIMHUIS op in de succesvolle bands van gitarist John Scofield. Verder speelde hij hier in het orgeltrio met Larry Goldings en Peter Bernstein, in de band van Chris Potter, maar ook twee keer eerder met een eigen trio. Larry Grenadier kent hij uit de bands van Scofield en Pat Metheny. Grenadier is vooral bekend uit het Brad Mehldau Trio. Walter Smith III speelde onder meer bij Roy Haynes en Ambrose Akinmusire.

BIMHUIS Livestreams

 

 

BIMHUIS & Corona

 

 

Walter Smith III tenorsax, Larry Grenadier contrabas, Bill Stewart drums.