20 mrt 2021 - BILL LAURANCE TRIO - BIMHUIS Amsterdam
Menu

BILL LAURANCE TRIO

De vooruitstrevende pianist en toetsenist van het Grammy-winnende collectief Snarky Puppy brandt los met zijn supertrio. ‘Killer!’ (Giles Peterson, BBC).

De voorverkoop voor dit concert is tijdelijk stopgezet. Vragen? Stuur een mail naar kassa@bimhuis.nl.

Pianist, keyboard-speler en componist Bill Laurance is bekend van Snarky Puppy, de internationale band die met groot succes de link legt tussen jazz, r&b en hiphop. Op zijn meest recente album Cables laat hij horen wat hij in huis heeft als solopianist, waarbij hij eigen composities kleurt met elektronische beats en klankkleuren. In het BIMHUIS voegt hij nieuwe dimensies toe aan zijn muziek met zijn meesterlijke trio.

Bill Laurance blinkt uit in veelzijdigheid; zo componeert hij filmmuziek en werkt hij regelmatig samen met gerenomeerde choreografen en dansgezelschappen als Alvin Ailey, Mathew Bourne en Northern Ballet Theatre. Als klassiek geschoold musicus en producer werkte hij samen met grote namen uit de pop, rock en jazz, onder wie David Crosby, Salif Keita, Lalah Hathaway, Laura Mvula en Chris Potter.

‘If jazz is to continue to appeal to future generations then it needs people like Bill Laurance to renew its relevance’ (Jazz Journal).

Let op: dit concert is verzet van 19 maart 2020. Eerder gekochte tickets blijven geldig.

Bill Laurance toetsen, Jonathan Harvey bas, Marijus Aleksa drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
za 20 maart 2021
BILL LAURANCE TRIO
tickets